Traden uitbesteden

Geld verdienen door te traden, het is mogelijk. Maar veel mensen verkijken zich op hoeveel je moet leren en weten om dit goed te kunnen doen. Je moet volledig toegewijd zijn aan het traden wil je succesvol blijven verdienen met traden. Omdat veel mensen daar geen zin in hebben of er simpelweg de tijd niet voor hebben om continu charts te analyzeren stuurt starten met traden altijd aan op automatisch traden. Een manier om dit te doen is het traden uitbesteden aan een professionele partij of persoon. Deze professionals hebben er wel de tijd, ambitie en kennis voor om succesvol te handelen op de beurzen.

Waarom niet zelf doen

Voor je verder leest wil ik even duidelijk maken dat ik het hier heb over traden, niet over beleggen. Er zit een wezenlijk verschil tussen long-term beleggingen of traden met kort openstaande posities. Technische analyses, nieuws en verslagen lezen, indicatoren lezen, markten leren begrijpen, risico management, positie grootte bepalen, stress omdat je positie in de min gaat, FOMO, hebzucht. Allemaal eigenschappen, emoties en zaken wat je voorgeschoteld krijgt als je zelf gaat traden. Om succesvol trader te worden zul je volledig toegewijd moeten zijn aan het bestuderen van charts en alle zaken er omheen begrijpen. Dit leer je niet in een dagcursus van Rob Wessels of Kevin Timmer. Er bestaan geen gouden trading methodes die jou in het kort alles kunnen leren. Je zult jaren ervaring nodig hebben om dit goed en consequent te kunnen doen.

Ik probeer hier te benadrukken dat het niet meevalt om zelf aan het traden te gaan en daar snel succesvol in te worden. Natuurlijk kan het, en als je die wil en droom hebt moet je daar ook zeker voor gaan! Aan de andere kant weet ik dat heel veel mensen hun tijd en energie liever in andere dingen stoppen, een stukje vrijheid. Daarom adviseer ik altijd om of met een trading bot, te copy traden of het traden zelf volledig uit te besteden. Waarbij het uitbesteden de meest passieve vorm is die je maar kunt vinden.

Er is een wezenlijk verschil tussen het volledig uitbesteden of copy traden. Heel kort is het grootste verschil dat je bij copy traden ook altijd nog zelf trades kunt maken. Je kunt niet zelf traden als je investeert in een Hedge Fund of door een Money Manager laat traden voor jou.

Hedge Funds, Money Managers en Mutual Funds

Wanneer je traden uitbesteed investeer je je geld in een fonds of fund. Dit kan een mutual fund zijn of een hedge fund, ook kun je ervoor kiezen het door een Money Manager te laten traden. Hierbij kun je een hedge fund en money manager redelijk over één kam scheren, deze hebben aardig gelijke regelgeving om aan te houden en mogen wat meer. Het verschil is dat bij de één de money manager voor zichzelf werkt en bij de ander dat een hedge fund een bedrijf is. Beiden hebben, meestal, de intentie een zo hoog mogelijk rendement te halen met jouw portfolio.

Money managers en Hedge funds hebben beiden zo goed als altijd ook zelf een aandeel in het fonds zitten waardoor de belangen echt liggen bij goede resultaten behalen en niet alleen maar fees opstrijken. Bij een Hedge Fund of Money manager betaal je meestal een fee over winstgevende trades (tussen de 20% en 35%) en een management fee (tussen de 1% en 5%) over je totale portfolio. Deze management fee is bedoeld voor o.a. de overhead kosten en het beheer van je portfolio.

Een mutual fund heeft meer regelgeving om zich aan te houden en meer verantwoording af te legggen. Hierdoor zal een Mutual Fund over het algemeen veel lagere rendementen behalen. Een mutual fund zal meer vergelijkbare resultaten behalen als wanneer je zelf je geld belegd in verschillende ETF’s, dat is namelijk ook meestal wat deze mutual funds doen.

Hedge Funds

Een Hedge Fund (of money manager) mag een stuk meer dan een Mutual Fund. Zo kan een Hedge Fund met een hefboom traden, dit vergroot een positie aanzienlijk, als trader zul je hier ongetwijfeld bekend mee zijn. Ook kan een Hedge Fund, net als iedere trader, short gaan. Als trader lijkt dat heel normaal, maar een mutual fund kan dat niet.

Over het algemeen staan Hedge Fund er om bekend dat ze enorm hoge minimale investeringen hanteren. Zo zul je met een investering van tenminste $100.000, of soms tot wel $2.000.000, moeten komen om geaccepteerd te worden. Daarbij is er vaak een kwalificatie waarbij je net. worth wordt bepaald aan de hand van je inkomen en bezettingen.

Website te koop

Mail bij interesse

info@startenmettraden.nl