Trading plan voorbeeld

Op deze pagina deel ik je een trading plan voorbeeld. Helaas is het niet toegestaan financieel advies te geven als je daar niet voor bevoegd bent. Daarom kan ik niet niet mijn complete trading plan delen. Het trading plan voorbeeld is een greep uit de regels die ik aanhoud tijdens het daytraden.

Waarom een trading plan

Een trading plan is enorm belangrijk om te hebben. Als jij geen plan hebt betekent dat dus eigenlijk dat je geen strategie hebt en gewoon maar wat doet. Als je gewoon maar wat doet betekent dat eigenlijk dat je aan het gokken bent. dit is waar heel veel ‘traders’ (als je ze zo kunt noemen) de fout in gaan.

Ook al zit je plan misschien wel in je hoofd het is belangrijk dat je dit definieert en opschrijft. Dit geeft je houvast en regels om naar te traden. Daarbij is het een document wat je kunt blijven finetunen tot je alles juist hebt een een goed werkende strategie voor jezelf hebt gevonden. Met mijn uitgeklede trading plan voorbeeld hoop ik je wat inzicht te geven in wat er in een plan moet staan.

Lot size

Het complete aspect lot size en risk management ga ik op een andere pagina dieper op in. Dit is iets te complex om kort in een punt te omschrijven in het voorbeeld trading plan. Zelf gebruik ik hiervoor namelijk een excel bestand om te definiëren hoe groot mijn trades moeten zijn.

Vul het aan

Als je succesvol een bepaalde trading strategie wilt aanhouden zul je deze moeten definiëren. Het trading plan voorbeeld wat je hier kunt vinden kun je bepaalde regels uithalen en zelf gebruiken. Je mag ermee doen wat je wilt en ik hoop oprecht dat je het goed kunt gebruiken en er nieuwe inzichten uit kunt halen.

Om het aan te vullen kun je denken aan bepaalde instap en uitstap moment van je traden. Dit kun je definiëren met indicatoren maar ook met technische tekeningen in je chart. Het is belangrijk dat je het aanvult en compleet maakt zodat je iets hebt om mee te werken en te finetunen.

Gebruik ons systeem

Als je toch denkt dat traden niet helemaal voor jou is kun je er ook voor kiezen het traden uit te besteden aan de kenners. Een manier om dat te doen is via Easy Hedge Fund. Wij traden daar met onze systemen en jij kunt jouw account aan de onze koppelen.

Lees meer op Easy Hedge Fund.

DISCLAIMER – HOGE RISICO INVESTERING WAARSCHUWING: Handelen in vreemde valuta’s en contracts for difference (CFD’s) is zeer speculatief, behelst een aanzienlijk risico en is niet voor alle beleggers geschikt. U kunt (een deel van) uw geïnvesteerde kapitaal verliezen, daarom dient u niet met kapitaal te speculeren dat u zich niet kunt veroorloven te verliezen. U dient van alle risico’s die betrekking hebben op beleggen met marge doordrongen te zijn.
Past performance is no guarantee of future results.

Website te koop

Mail bij interesse

info@startenmettraden.nl