Automatisch traden ervaring

Als je denkt aan automatisch traden dan zijn er verschillende manieren waarop je dat voor je kunt zien. De één is het traden met een zogenaamde trading robot de ander is het kopiëren van trades. In beide gevallen worden trades automatisch geopend, gemanaged en gesloten. Er zit echter een groot verschil tussen deze twee manieren.

Automatisch traden met robot

Als je ervoor kiest om een trading robot te gebruiken zet je een bepaald script aan op je charts. Dit script is zo geprogrammeerd dat het bij bepaalde bewegingen, tijden, gebeurtenissen of wat dan ook trades opent. Deze robot managed deze genomen trades en sluit ze wanneer het geprogrammeerde doel is bereikt.

Het is heel kort door de bocht uitgelegd maar dat is inweze een een trading robot. De robot neemt trades in jouw software die je zelf draait op je eigen PC of op een VPS server (wat ik zeker zou gebruiken).

Deze robots heb je in alle soorten en maten. Het is tegenwoordig zelfs niet al te lastig meer om er zelf één te maken als je een beetje weet hoe het traden werkt. Metatrader biedt hier een tool voor aan. Pas hier alleen wel op als je een robot van een maker koopt, want net als met alles in het traden is er een hoop op de markt waar ze alleen makkelijk geld denken te kunnen verdienen aan jou die de robot van de makers koopt. Als je gebruik wilt maken van een robot raad ik je sterk aan dezelfde robot te gebruiken als ik al jaren doe. DEZE

Copy trading

Automatisch traden door middel van copy traden is een ander verhaal. Dit is een dienst die door verschillende brokers en door bijvoorbeeld de metatrader software wordt aangeboden. Het idee is dat je letterlijk dezelfde trades neemt als degene die jij ‘volgt’ of ‘kopieert’.

Als brokers deze dienst aanbieden kun je vaak kiezen tussen verschillende succesvolle traders welke je kunt volgen. Je kunt hier hun historie in genomen trades, account balance, drawdown en nog veel meer details zien over de trader.

Als je een trader volgt hoeft dat niet per definitie te betekenen dat deze al zijn trades handmatig neemt en controleert. Zelf heb ik ook mijn profiel aangeboden in het verleden om te kopiëren, en zelf laat ik gewoon lekker mijn trading bot de trades voor mij maken. Zo nu en dan een handmatige trade als ik een mooie kans spot, maar voornamelijk mijn bot neemt de trades.

Het voordeel van copy trading is dat je niet een VPS server hoeft te draaien of continu je software hoeft aan te hebben staan, tenminste bij de copy service die ik zelf aanbied niet. Als je gebruik maakt van de metatrader copy trades dan zul je wel metatrader 24/5 moeten hebben draaien.

Trading robot of copy trading

Er is een wezenlijk verschil tussen deze twee. Bij de trading robot heb je alles in eigen hand, bij het copy trading leg je alle verantwoordelijkheid en dus je geld in handen van een ander. Het is net wat je voorkeur heeft en het risico wat je wilt nemen wat voor jou het beste werkt.

Ik zou alleen nog willen toevoegen dat je ook hier in alle gevallen op je hoede moet zijn van mensen die bluffen en alleen maar doen of ze goed zijn in iets. Dit gaat over het robot maken verhaal of het copy traden. Doe in beiden gevallen je onderzoek en gebruik je gezond verstand. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn is dat in het traden ook bijna altijd het geval.

Starten met traden service

Zoals ik eerder noemde in het artikel heb ik ook veel copy services aangeboden. Echter bevalt mij de hoge prestatiedruk niet bij het copy traden. Mensen gaan je alleen volgens als je hoge percentages haalt. Dit is mij wel gelukt, maar het legt een enorme druk op mij als trader en is niet de strategie die ik wil aanhouden. Ik weet namelijk dat dit niet houdbaar is. Na een jaar ben ik gestopt met het verlenen van mijn copy service.

DISCLAIMER – HOGE RISICO INVESTERING WAARSCHUWING: Handelen in vreemde valuta’s en contracts for difference (CFD’s) is zeer speculatief, behelst een aanzienlijk risico en is niet voor alle beleggers geschikt. U kunt (een deel van) uw geïnvesteerde kapitaal verliezen, daarom dient u niet met kapitaal te speculeren dat u zich niet kunt veroorloven te verliezen. U dient van alle risico’s die betrekking hebben op beleggen met marge doordrongen te zijn.
Past performance is no guarantee of future results.

Website te koop

Mail bij interesse

info@startenmettraden.nl