Wat is een Take Profit (TP)

Wat is een take profit order? Een TP is een order die je op de server van de broker inschiet. Door een take profit te plaatsen wordt je positie (deels) gesloten op dit ingestelde niveau.

Door te werken met een take profit kun je op vooraf bepaalde momenten je posities laten sluiten en je winsten nemen. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van je positie te laten sluiten op een vooraf bepaald moment. Zo kun je bijvoorbeeld een TP1, TP2 en TP3 instellen om verschillende delen van je positie op verschillende momenten te sluiten.

Executie

Bij het plaatsen van een take profit is het belangrijk dat je order zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. Ook heb je de garantie nodig dat de order wordt uitgevoerd. Daarom wordt een take profit order op de server van de broker geplaatst. 

Dit betekent dat je zelf geen trading software open hoeft te laten staan om een take profit te laten uitvoeren, dit gebeurt namelijk op de server van de broker zodra het is ingesteld. Doordat het op de server van de broker wordt uitgevoerd is ook de executietijd erg klein. Alles gebeurt op dezelfde server van de broker waardoor de executietijd vaak minder dan een milliseconde is.

Afstand

Vaak hanteert een broker een minimale afstand tussen het TP level en het huidige koersniveau. Het kan dus zijn dat wanneer je TP op korte afstand van het huidige niveau zit je de takeprofit niet kunt instellen. Handmatig sluiten of het takeprofit level verleggen is dan een oplossing.

Een vaak vergeten afstand is de spread. Dit is het verschil tussen een buy en een sell order. Houdt rekening met de spread bij het plaatsen van een order en je ingestelde levels om het missen van je orders en levels te voorkomen.

Wat is een take profit, wat is een stop loss
Scherm in Metatrder om take profit en stop loss te bewerken.

Metatrader

In metatrader kun je heel gemakkelijk je levels instellen. Door op de chart je orderlijn de richting van winst op te slepen kun je je TP level bepalen. Je ziet in het scherm direct op welk niveau je je bevind en wat je mogelijke winst in euro is.

Ook kun je een takeprofit in verlies laten staan. Wanner de huidige order al in verlies staat kun je een takeprofit erboven plaatsen waardoor je TP ook in verlies kan staan.

Website te koop

Mail bij interesse

info@startenmettraden.nl