Wat is long gaan

Wat is long gaan precies? Bij een Buy order of kopen van een aandeel of instrument verwacht je dat de betreffende koers omhoog zal gaan om er op te verdienen. Het is het kopen van een instrument voor de huidige prijs en bij het sluiten van de positie het verkopen van het instrument voor de prijs op dat moment. Het verschil is hetgeen wat je verdient of verloren hebt.

CFD’s

Met echte aandelen is de verwachting natuurlijk dat de koers omhoog zal gaan. Je bezit namelijk een aandeel wat je hoopt goedkoop gekocht te hebben en voor een hogere prijs te kunnen verkopen. Door met CFD’s (contract for difference) te werken is het mogelijk om zowel long als short te gaan. Er kan op een opgaande als neergaande koers worden gespeculeerd. Tevens kan er met een hefboom worden gewerkt om de positie te vergroten met een lening. Zo kan er op kleine bewegingen zowel opgaand als neergaand worden verdiend.

CFD’s worden via brokers verhandeld. Het gaat niet om echte aandelen, grondstoffen of instrumenten maar slechts om een contract voor het verschil. Op deze manier kan er snel en met hefboom op opgaande en neergaande koersen worden verdiend.

Wat is short gaan, short sellen. Wat is long gaan, buy order
Metatrader screenshot, de buy knop staat voor long gaan

Zelf long gaan

Iedereen kan zich gratis inschrijven bij een broker. Dus zie jij mogelijkheden of een koers waarvan je verwacht dat deze binnenkort gaat stijgen kan ook jij long gaan. Mocht je zelf via een broker willen gaan traden raad ik aan eerst goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden. Bekijk onze broker pagina om een goed overwogen keuze te maken. 

Wij kunnen ook voor jou traden. Meer informatie daarover op onze andere website: Easy Hedge Fund.

Website te koop

Mail bij interesse

info@startenmettraden.nl